Først vil jeg vie spalten til underholdingsprogrammet Senkveld på TV2. Hver fredag på tv-skjermen i hundretusener av norske hjem, står det “senkveld med thomas og harald”.
For det første er poenget at alle egennavn skriver med stor forbokstav og programmet skal også ha det fordi det er navnet, og det korrekte blir: “Senkveld med Thomas og Harald”.

Jeg vil vie del andre delen av spalten til 7-eleven, i lys av at de ikke har geografi, språk — og historiekunnskaper, og derfor vil jeg hjelpe dem:
Selskapet skriver: ” Oslo, Carolina, Taipai, Adeilaide, Tromsø, Chicago, Las Vegas, Malmö, Trondheim,Beijing, Salt Lake City og Copenhagen”.

Selskapet, som er i eid av Reitan-gruppen — burde heller ha skrevet: — North Carolina, Taipei og resten er korrekt. Men imidlertid hadde det vært bedre å skrive at selskapet har butikker verden over.

En repetisjon av kommaregler trengs likevel — og reglene er:
Komma alltid ved oppsummering og når det forekommer en foranstilt leddsetning, skilles det alltid med komma. Og her kommer et knakende og grensesprengend eksempel — fra en av landets beste penner:

Jahn Otto Johansen og Per Egil Hegge er landets to mest glitrende penner, og Jahn Otto Johansen skrev nylig følgende i en signert kommentar i Aftenposten:
– Muldvarper. Det vil kaller spionasje, er like gammelt som prostitusjonen og vil antagelig være like vanseklig å uttrydde. Stater har aldri stolt på hverandre, heller ikke på venner og allierte.

God søndag!

- Chris

Tips oss hvis dette innlegget er upassende